Loading…

Over ons

Wie zijn wij?

NiCHiRAN is in 1993 opgericht door Drs. Linda Verheijen, in Leiden afgestudeerd Japanologe, om tegemoet te komen aan de wens van zowel bedrijven als particulieren om in kleinschalig verband les te kunnen krijgen in de Japanse, Engelse of Nederlandse taal. In de loop der jaren is gebleken dat NiCHiRAN in een dermate behoefte voldoet dat er doorgaans, naast Linda, cursussen gegeven worden door vier à vijf andere docenten, stuk voor stuk gekwalificeerd op hun taalgebeid.

De naam NiCHiRAN verwijst naar de twee landen Japan en Nederland (Oranda), de twee gekleurde cirkels in het logo naar de rijzende zon in de vlag van Japan en zijn uitgevoerd in de twee kleuren rood en blauw, die ook resp. in de vlag van het betreffende land voorkomen.


Ons team

Linda Verheijen

Ik ben de oprichtster van NiCHiRAN. Ik begon NiCHiRAN kort na het afstuderen van de Japanologie studie aan de Universiteit te Leiden. Mijn doel is om een brug te slaan tussen Nederlanders en Japanners samen met mijn team. Ik hoop dit voor elkaar te krijgen met de verschillende cursussen en privélessen die we aanbieden. We proberen zoveel mogelijk mee te gaan met de nieuwe ontwikkelingen om zo het best mogelijke taalonderwijs te kunnen bieden aan onze doelgroep,Nederlanders en Japanners, van kinderen tot zakenmensen!

Machiko Koseki

Ik woon al een langere tijd in Nederland en sinds ruim 17 jaar ben ik me gaan verdiepen en ontwikkelen in het lesgeven. Ik werk al sinds 2007 bij Nichiran, en geef altijd nog met veel plezier les. Het uitdagende van het lesgeven ligt er voor mij in dat ik nog steeds mijn kennis over het Japans kan verdiepen en doorgeven aan nieuwe cursisten.Yoroshiku onegai shimasu!

Katja Hoogers

Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in de Japanse taal en cultuur. De keuze was daarom ook makkelijk bij het kiezen van een studie. Tijdens mijn studie Japans ben ik een half jaar op uitwisseling naar Japan (Kyoto) geweest, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb hier meegedaan met de kyudo (Japans boogschieten) club, waar ik de verschillende vormen van Japans heb kunnen ervaren. Ik wil niets liever dan enthousiastelingen van de taal helpen hun eigen weg in te slaan en dus werk ik met liefde en plezier bij Nichiran als docent!

Casper Schmidt

Omdat ik de Japanse taal zelf ontzettend mooi vond, ben ik twee opleidingen gaan volgen aan de Universiteit van Leiden om de Japanse taal te leren. Tijdens mijn studie, mocht ik anderhalf jaar doorbrengen in de Japanse steden Okayama en Sendai. Zo ben ik vloeiend in de taal geworden en is mijn enthousiasme verder toegenomen. Door mijn specifieke kennis van Nederlands, Engels én Japans snap ik de verschillen tussen de talen goed en kan ik mensen efficiënt ondersteunen. Dit vind ik het leukste aan mijn werk. Of het nou gaat om hobbyisten, inburgeringsexamens, of een cursus voor de zakenwereld, ik denk en help graag mee!

Jessica Koning

Ik ben Jessica, ik heb een passie voor reizen en houd van het ontdekken van nieuwe culturen en het genieten van lekker( Japans) eten. Mijn interesse in Japan begon toen ik klein was bij anime en manga maar is uitgegroeid tot de Japanse cultuur, kunst, architectuur, natuur en de cuisine. Ik heb 2 jaar ervaring bij Nichiran in Japans, Engels en Nederlands lesgeven. Daarvoor heb ik de bachelor Japanstudies aan de Universiteit Leiden gevolgd met een focus op de Japanse maatschappij en cultuur. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar deelgenomen aan het internationale uitwisselingsprogramma van de Keio Universiteit in Tokio. Dit was een mooie tijd waarin alles wat ik heb geleerd in Leiden kon toepassen in het dagelijks leven, mijn kennis heb verrijkt en de cultuur voor mezelf heb kunnen ervaren. Daarnaast heb ik een master afgerond in cultuur, organisatie en management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Nari Tadaaki

Vanaf 1999 woon ik onafgebroken in Nederland. Sinds mijn afstuderen aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam, ben ik werkzaam als keramisch kunstenaar. Tijdens mijn verblijf heb ik gemerkt dat Japanners doorgaans weinig kennis hebben over dit land, en Nederlanders omgekeerd ook maar in beperkte mate iets over mijn geboorteland weten. Daarom besloot ik om ook “bruggenbouwer” te worden. Vanaf december 2016 heb ik de opleiding voor docent Japans aan anderstaligen gevolgd aan het World Japanese Language Center in Australië, en eind 2017 heb ik de leergang met goed gevolg afgerond. Sinds april 2018 ben ik werkzaam als docent bij Japans Taalonderwijs Nichiran.

Japans Taalonderwijs NiCHiRAN

Taalcursussen op ieder niveau met begeleiding van native speakers

Contactformulier