Loading…

Over ons

Wie zijn wij?

NiCHiRAN is in 1993 opgericht door Drs. Linda Verheijen, in Leiden afgestudeerd Japanologe, om tegemoet te komen aan de wens van zowel bedrijven als particulieren om in kleinschalig verband les te kunnen krijgen in de Japanse, Engelse of Nederlandse taal. In de loop der jaren is gebleken dat NiCHiRAN in een dermate behoefte voldoet dat er doorgaans, naast Linda, cursussen gegeven worden door vier à vijf andere docenten, stuk voor stuk gekwalificeerd op hun taalgebeid.

De naam NiCHiRAN verwijst naar de twee landen Japan en Nederland (Oranda), de twee gekleurde cirkels in het logo naar de rijzende zon in de vlag van Japan en zijn uitgevoerd in de twee kleuren rood en blauw, die ook resp. in de vlag van het betreffende land voorkomen.


Ons team

Linda Verheijen

Ik ben de oprichtster van NiCHiRAN. Ik begon NiCHiRAN kort na het afstuderen van de Japanologie studie aan de Universiteit te Leiden. Mijn doel is om een brug te slaan tussen Nederlanders en Japanners samen met mijn team. Ik hoop dit voor elkaar te krijgen met de verschillende cursussen en privélessen die we aanbieden. We proberen zoveel mogelijk mee te gaan met de nieuwe ontwikkelingen om zo het best mogelijke taalonderwijs te kunnen bieden aan onze doelgroep,Nederlanders en Japanners, van kinderen tot zakenmensen!

Machiko Koseki

Ik woon al een langere tijd in Nederland en sinds ruim 17 jaar ben ik me gaan verdiepen en ontwikkelen in het lesgeven. Ik werk al sinds 2007 bij Nichiran, en geef altijd nog met veel plezier les. Het uitdagende van het lesgeven ligt er voor mij in dat ik nog steeds mijn kennis over het Japans kan verdiepen en doorgeven aan nieuwe cursisten.Yoroshiku onegai shimasu!

Katja Hoogers

Al vanaf de middelbare school heb ik interesse in de Japanse taal en cultuur. De keuze was daarom ook makkelijk bij het kiezen van een studie. Tijdens mijn studie Japans ben ik een half jaar op uitwisseling naar Japan (Kyoto) geweest, een ervaring die ik nooit zal vergeten. Ik heb hier meegedaan met de kyudo (Japans boogschieten) club, waar ik de verschillende vormen van Japans heb kunnen ervaren. Ik wil niets liever dan enthousiastelingen van de taal helpen hun eigen weg in te slaan en dus werk ik met liefde en plezier bij Nichiran als docent!

Ozan Birinci

Mijn liefde en passie voor de Japanse taal begon bij anime en snel daarna raakte ik ook geïnteresseerd in haar cultuur, met name de cuisine. Ik wilde als kind altijd al de taal leren en heb ik ook gedaan door de bacheloropleiding Japanstudies aan de Universiteit Leiden te volgen. Tijdens het tweede jaar van de opleiding ben ik voor 5 maanden op uitwisseling geweest naar Nagasaki, waardoor ik mijn kennis over Japan kon verrijken. Extra bijzonder was het contact met de Japanse studenten die Dutch Studies studeerden. Door veel met elkaar op te trekken, werden we beter in elkaars taal. Omdat Nichiran ook als focus heeft om Japanners Nederlands te leren en vice versa, leek het mij een leuke uitdaging om hier les te geven. Eén van mijn visies is ook dat taal nooit een barrière zou moeten zijn. Om deze reden kijk ik uit naar mijn tijd als docent bij Nichiran!

Jessica Koning

Ik ben Jessica, ik heb een passie voor reizen en houd van het ontdekken van nieuwe culturen en het genieten van lekker( Japans) eten. Mijn interesse in Japan begon toen ik klein was bij anime en manga maar is uitgegroeid tot de Japanse cultuur, kunst, architectuur, natuur en de cuisine. Ik heb 2 jaar ervaring bij Nichiran in Japans, Engels en Nederlands lesgeven. Daarvoor heb ik de bachelor Japanstudies aan de Universiteit Leiden gevolgd met een focus op de Japanse maatschappij en cultuur. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar deelgenomen aan het internationale uitwisselingsprogramma van de Keio Universiteit in Tokio. Dit was een mooie tijd waarin alles wat ik heb geleerd in Leiden kon toepassen in het dagelijks leven, mijn kennis heb verrijkt en de cultuur voor mezelf heb kunnen ervaren. Daarnaast heb ik een master afgerond in cultuur, organisatie en management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Nari Tadaaki

Vanaf 1999 woon ik onafgebroken in Nederland. Sinds mijn afstuderen aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam, ben ik werkzaam als keramisch kunstenaar. Tijdens mijn verblijf heb ik gemerkt dat Japanners doorgaans weinig kennis hebben over dit land, en Nederlanders omgekeerd ook maar in beperkte mate iets over mijn geboorteland weten. Daarom besloot ik om ook “bruggenbouwer” te worden. Vanaf december 2016 heb ik de opleiding voor docent Japans aan anderstaligen gevolgd aan het World Japanese Language Center in Australië, en eind 2017 heb ik de leergang met goed gevolg afgerond. Sinds april 2018 ben ik werkzaam als docent bij Japans Taalonderwijs Nichiran.

Kayoko Kameda

Ik geef al 30 jaar Japans les in Nederland, Italië en België. Ik geef les op alle niveaus aan de universiteit, talencentrum en privélessen. Ik kan ook zakelijke, anime- en mangacursussen geven aan tieners, enzovoort, afhankelijk van uw behoeften. Ik heb de kwalificatie voor docent Japans behaald aan de universiteit, en voor Japans voor buitenlanders bij de Japan Foundation. Daarnaast ben ik kalligrafiedocent en geef ik workshops en optredens. Mijn hobby’s zijn reizen, uit eten gaan, tuinieren en pottenbakken. Ik hou ervan om met verschillende culturen om te gaan. Mijn motto is om een sfeer te creëren waarin mensen kunnen spreken zonder angst om fouten te maken. Laten we plezier hebben en samen studeren.

Yu Nagai

My name is Yu Nagai and I am thrilled to be a part of NiCHiRAN! I passed Japanese Language Teaching Competency Test in 2005 and completed a Master’s degree of Arts and also the Program in Teaching Japanese as a Second Language at Hitotsubashi University in 2008. Before arriving in the Netherlands in 2020, I taught both of students at schools and business people at Japanese companies in Vietnam and Japan. I have been enthusiastic especially about Japanese pronunciation, accent and intonation throughout my journey of teaching Japanese. In my class, I aim to provide opportunities to speak Japanese a lot for improving Japanese. I look forward to meeting and talking with you!

Shogo Yamashita

Hoi, mijn naam is Shogo. Ik kom uit Japan en daar heb ik twee jaar lang Japans gegeven aan internationale studenten. Ik vond het een geweldige ervaring om de leerlingen te leren communiceren in het Japans! Wil je ook samen met mij Japans leren en een fascinerende wereld betreden? Bij het studeren van een vreemde taal is het belangrijkste dat je er plezier in hebt. In mijn lessen wil ik mijn studenten het gevoel geven dat Japans studeren leuk is. Doe je ook mee?

Japans Taalonderwijs NiCHiRAN

Taalcursussen op ieder niveau met begeleiding van native speakers

Contactformulier