Loading…

Cursusoverzicht

Cursusoverzicht

 

 

cursus dag en tijd periode boeken docent lesgeld beschrijving
 Japans op reis donderdag 20.35-21.35

6 lessen van

 9 januari t/m 20 februari

hand-outs, te ontvangen van de docente    Dorien Heerink   € 95,00 p.p. 

alleen doorgang bij 4 personen of meer

 

Bent u van plan binnen afzienbare tijd op reis te gaan naar Japan? Zo ja, dan is deze cursus echt iets voor u. In zes lessen zal onze docente u niet alleen elementair Japans bijbrengen zodat u iets kunt bestellen in een restaurant, iets kan kopen in een winkel of de weg kunt vragen, maar zij zal ook reistips geven om zo het meeste uit uw reis te kunnen halen. Zij vertelt u alles over mooie, relatief onbekende plekjes en tips over het gebruik van openbaar vervoer, verblijfsmogelijk-heden zoals de gezellige minshuku (B&B), prachtig gelegen onsen (hot spring) hotels and ryokan (Japanse stijl hotels). Uiteraard komt ook de heerlijke Japanse keuken aan bod.

Deze cursus wordt enkele keren per jaar aangeboden.

 Japans voor beginners 1  maandag  19.45 – 21.15 6 jan – 30mrt

 12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Marugoto
(rikai+katsudou)

€ 58

 Dhr. Narita  €220,00 p.p. Tijdens deze cursus gebruiken we het cursusboek Marugoto A1; we werken hier nu sinds een aantal jaar mee en het is een leuke lesmethode met veel online materiaal, kleurenfoto’s, filmpjes e.d.In de eerste cursus leren we het hiragana-schrift; in de vervolgcursus komt ook het katakana aan bod.Je leert jezelf voorstellen in het Japans, iets vertellen over jezelf en je familie, tellen in het Japans, namen en bestellen van eten en drinken etc.

Japans voor beginners 2

zaterdag 10:30-12:00

11 januari t/m 4 april

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

 Marugoto (rikai+katsudou)

€ 58

 Dorien Heerink

€ 220,00 p.p. 

Tijdens deze cursus vergaart u verdere kennis over de basisvaardigheden: Bij deze cursus ligt de nadruk op woordenschat en gebruik van het Japans in praktische situaties. We zijn inmiddels bij hoofdstuk 5. In cursus 2 wordt ook aandacht besteed aan het katakana- schrift .Het cursusboek is Marugoto A1 en we doen regelmatig woorden-en grammaticatoetsjes.

Japans voor beginners
3A
zaterdag 14.00-15.30

 

 11 januari t/m 4 april

 12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Marugoto (rikai+katsudou)

€ 58

 

Dorien Heerink € 220,00 p.p. Tijdens deze cursus gaan we verder waar we met Japans 3 zijn gebleven. In deze groep nemen we ruim de tijd voor herhaling en oefening. We gebruiken nog steeds het boek Marugoto. In dit boek ligt de nadruk op luisteren en spreken; opbouw van woordenschat en gebruik van het Japans in praktische situaties. Het cursusboek is ontwikkeld door de Japan Foundation en heeft ook een digitale ondersteuning, met online tools en audio.

De teksten zijn allemaal beschikbaar in hiragana en katakana + romaji. Bovendien verwerkt Marugoto op een speelse manier kanji in de teksten. Het is dus een complete, uitdagende cursus! En er is natuurlijk ook aandacht voor culturele aspecten.


Japans voor beginners 
3B
donderdag 19:00-20:30 9 januari t/m 2 april

12 lessen

geen les tijdens de voorjaarsvakantie

Marugoto

(rikai+katsudou)

€ 58

Dorien Heerink € 220,00

p.p. 

Tijdens deze cursus  beginnen we in het cursusboek Marugoto A1 bij hoofdstuk 10.Het tempo in deze groep ligt vrij hoog. Marugoto is een leuke lesmethode met veel online materiaal, kleurenfoto’s, filmpjes e.d.In deze cursus wordt hiragana en katakana bekend verondersteld. Tijdens de cursus is er veel aandacht voor spreken (aan de hand van Can-Do-oefeningen) en luisteren naar het Japans.

De uitspraak van het Japans is niet het moeilijkste onderdeel van de taal maar we luisteren wel veel om de klemtoon en intonatie goed te krijgen en ook aan de snelheid van de taal te wennen.Alle MP3’s zijn ingesproken door native speakers.


Japans voor beginners
5
dinsdag 18:00-19:30 7 januari t/m 31 maart

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Marugoto (rikai+katsudou)

€ 58

T. Narita €220,00 p.p. Tijdens deze cursus vergaart u verdere kennis over de basisvaardigheden: Bij deze cursus ligt de nadruk op woordenschat en gebruik van het Japans in praktische situaties. We zijn inmiddels bij hoofdstuk 16. In cursus 5 wordt ook aandacht besteed aan het kanji-schrift. Hiragana en katakana- schrift zijn al in de voorgaande cursussen behandeld en de cursisten moeten een redelijke leesnelheid hebben opgebouwd.Het cursusboek is nog steeds Marugoto A1 en we doen regelmatig woorden-en grammaticatoetsjes.
Japans voor beginners 6 zaterdag 15:30-17:00  11 janurari t/m 4 april

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Marugoto (rikai+katsudou)

€ 55

 

Dorien Heerink  € 220,00 p.p.

 

Tijdens deze cursus vergaart u verdere kennis over de basisvaardigheden: Bij deze cursus ligt de nadruk op woordenschat en gebruik van het Japans in praktische situaties. We zijn inmiddels bij hoofdstuk 16. In cursus 6 wordt ook aandacht besteed aan het kanji-schrift. Hiragana en katakana- schrift zijn al in de voorgaande cursussen behandeld en de cursisten moeten een redelijke leesnelheid hebben opgebouwd. Het cursusboek is nog steeds Marugoto A1 en we doen regelmatig woorden-en grammaticatoetsjes.
Japans voor beginners 7 zaterdag 12:15-13:45 11 januari t/m 4 april

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Marugoto (rikai+katsudou)

€ 58

Dorien Heerink  €220,00 p.p. Tijdens deze cursus gaan we meer en meer Japans leren spreken.We sluiten Marugoto A1 af en gaan nu verder met A2. De thema’s die in Marugoto voorbij komen zijn familie en gezin, seizoenen en het weer, talen en culturen van andere landen etc. Bij het cursusboek Marugoto ligt de nadruk op woordenschat en gebruik van het Japans in praktische situaties.Maar in de boeken komen ook voor elk thema relevante kanji voorbij. Tijdens de lessen maken we ook vaak gebruik van online materiaal zoals filmpjes en grammatica-oefeningen.
Japans voor halfgevorderd 12 maandag 18.00-19.30 6 januari t/m 

30 maart 

12 lessen

tijdens de voorjaarsvakantie geen les

Marugoto (rikai+katsudou)

€ 58

 

T. Narita   €220,00      p.p. Tijdens deze cursus werken we met Marugoto A2.; we zijn bij hoofdstuk 13 aangeland. Kennis van het hiragana en katakana wordt bij deze cursus als bekend verondersteld en we werken nu aan de kennis van kanji.De grammaticale structuren worden ingewikkelder en de conversaties langer en gecompliceerder. We kunnen ons steeds beter in het Japans verstaanbaar maken en tijdens de cursus wordt ook vaak gebruik gemaakt van extra online materiaal. 
Nieuw!

Japans voor JLPT N4

 maandag 19.45-21.15  6 januari t/m 30 maarrt

 12 lessen
tijdens voorjaarsvakantie geen les

 

Shinzenmasuta Bunpo N4

+ Shinzenmasuta Choukai N4

€ 58

Linda Verheijen  € 220,00 p.p.  Tijdens deze cursus gaan we ons richten op het internationaal erkende examen JLPT (Japanese Language Proficiency Test). 

Deze test bestaat uit 5 niveaus en in deze cursus gaan wij aan de slag met N4 .Deze cursus is bedoeld voor mensen die in juli het N5 examen hebben afgelegd en nu zich willen gaan richten op N4. Het lesmateriaal is volledig in Japans schrift. Tijdens de cursus werken we ook aan de kanji die voor dit niveau vereist zijn. De test kan in Nederland 1 x per jaar aan de universiteit van Leiden worden afgelegd. Het examengeld zit niet in de cursusprijs verwerkt. 

Naast N4 zijn de niveaus van de test N5, N3,N2 en N1 waarbij de laatste gelijk staat aan “near native” niveau.Op dit moment biedt Nichiran cursussen aan voor N5 en N4.

Japans voor JLPT N5 woensdag 18.00-19.30  8 januari t/m 1 april 

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Try! Kanji N5
€ 58
Machiko Koseki € 220,00 p.p.

Tijdens deze cursus gaan we ons richten op het internationaal erkende examen JLPT (Japanese Language Proficiency Test).

Deze test bestaat uit 5 niveaus en in deze cursus gaan wij aan de slag met N5. Dit is het beginnersniveau dus de cursus is geschikt voor mensen met weinig voorkennis van het Japans. Er wordt wel kennis van het hiragana en katakana verondersteld. Het lesmateriaal is volledig  in Japans schrift. Tijdens de cursus werken we ook aan de kanji die voor dit niveau vereist zijn. De test kan in Nederland 1x per jaar aan de universiteit van Leiden worden afgelegd.Het examengeld zit niet in de cursusprijs verwerkt.

Naast N4 zijn de niveaus van de test N5, N3,N2 en N1 waarbij de laatste gelijk staat aan “near native” niveau.Op dit moment biedt Nichiran groepscursussen aan voor N5 en N4, voor N3, N2, N1 zijn privélessen mogelijk.

Japans voor halfgevorderden 16 woensdag 20.05-21.35  8 januari t/m 1 april

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Japanese for Busy People II   

€ 28

Machiko Koseki  €220,00      p.p.  Deze cursus is bedoeld voor mensen met al een redelijke voorkennis van het Japans. In deze cursus werken we met het boek Japanese for Busy People 3. U gaat verder vanaf waar u met niveau 16 bent gebleven.. Ook komen de cultuur van Japan en omgangsvormen met Japanners aan bod. Deze cursisten lezen al vlot hiragana en katakana. En tijdens deze cursus wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan het kanji-schrift.Verder ligt de focus op het toepassen van het Japans in conversaties.
Japans voor halfgevorderden 19 donderdag 18:30-20:00 9 januari t/m 2 april

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Japanese for Busy People III

 € 35

Machiko Koseki   €220,00      p.p. Tijdens deze cursus gaat u verder met waar u in voorgaande cursussen mee bent begonnen en werken we met het boeJapanese for Busy People lII.Deze cursus zullen we starten vanaf ongeveer hoofdstuk 12. U zult steeds beter gesprekken met Japanners kunnen voeren en gesprekken tussen Japanners kunnen verstaan omdat u nu ook de nederige en erende werkwoorden onder de knie krijgt. Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan conversatie in het Japans. De lessen worden ondersteund met DVD- en audiomateriaal om het Japans zoals het in dagelijkse situaties voorkomt beter te leren verstaan. Ook kanji met bijbehorende lees-oefeningen komen in deze cursus uitgebreid aan bod.
Japans voor gevorderden 18 dinsdag 19:30-21:00 7 januari t/m 31 maart

12 lessen

tijdens voorjaarsvakantie geen les

Genki II

€60

Dorien Heerink €220,00 p.p. Deze groep is zeker geen beginnersgroep meer. We zijn al bekend met zo’n 200 kanji en gevorderde grammatica. In deze cursus wordt het beleefde Japans (keigo) behandeld. Hiermee kunt u zich straks ook in formele en professionele situaties redden. Deze groep heeft Genki 1 en 2 al doorgewerkt.
Japans voor gevorderden 25  donderdag  20:05-21:35 9 januari t/m 2 april

12 lessen

geen les tijdens de voorjaarsvakantie

 

 

 Japanese for Busy People II   

€ 28

 

Machiko Koseki €220,00         p.p. Tijdens deze cursus gaat u verder met waar u in voorgaande cursussen mee bent begonnen en werken we met het boek Japanese for Busy People III (vanaf hoofdstuk 12). U zult steeds beter gesprekken met Japanners kunnen voeren en gesprekken tussen Japanners kunnen verstaan omdat u nu ook de nederige en erende werkwoorden onder de knie krijgt. Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan conversatie in het Japans. De lessen worden ondersteund met DVD- en audiomateriaal om het Japans zoals het in dagelijkse situaties voorkomt beter te leren verstaan. Ook kanji met bijbehorende lees-oefeningen komen in deze cursus uitgebreid aan bod.
             

 

Japans Taalonderwijs NiCHiRAN

Taalcursussen op ieder niveau met begeleiding van native speakers

Contactformulier